This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

De ultieme gids voor het reinigen van tassen: praktische tips en trucs

De ultieme gids voor het reinigen van tassen: praktische tips en trucs

 

Lees hier dé tips en tricks over hoe je het langst je tas mooi houdt!

Tassen zijn niet alleen een essentieel modeaccessoire, maar ze zijn ook een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om een luxe designerhandtas, een ruime rugzak voor school of een handige reistas voor op reis, het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Een goed onderhouden tas gaat niet alleen langer mee, maar ziet er ook altijd stralend uit. In deze blogpost delen we praktische tips en trucs om verschillende soorten tassen effectief te reinigen en hun levensduur te verlengen.

 1. Het belang van regelmatig onderhoud:

Voordat we ingaan op specifieke reinigingsmethoden, is het belangrijk om te begrijpen waarom regelmatig onderhoud van tassen essentieel is. Vuil, stof, zweet en morsen kunnen zich ophopen op het oppervlak en in de naden van de tas, wat de stof kan beschadigen en de kleur kan vervagen. Door je tas regelmatig schoon te maken, kun je dit voorkomen en ervoor zorgen dat je tas er altijd als nieuw uitziet.

 1. Materialen en hun reiniging:

Elk type tas heeft een specifieke reinigingsaanpak nodig, afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen en hoe je ze het beste kunt reinigen:

 • Leer: Gebruik een zachte doek en leerreiniger om het leer schoon te maken. Breng daarna leerconditioner aan om het leer soepel te houden en barstjes te voorkomen.

 • Stof: Stoffen tassen kunnen vaak in de wasmachine worden gewassen, maar controleer altijd het wasetiket om zeker te zijn. Als de tas niet in de wasmachine kan, gebruik dan een mild sopje en een zachte borstel om het vuil te verwijderen.

 • Nylon: Nylon tassen kunnen meestal worden gereinigd met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve chemicaliën die het nylon kunnen beschadigen.

 • Suede: Gebruik een suede borstel om voorzichtig vlekken en vuil te verwijderen. Vermijd water, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een suede protector om de tas te beschermen tegen vlekken.

 1. Vlekken verwijderen:

Vlekken zijn onvermijdelijk, maar ze kunnen worden verwijderd met de juiste technieken:

 • Vetvlekken: Dep overtollig vet weg met een tissue en bestrooi de vlek met talkpoeder of maïzena. Laat het een paar uur intrekken en veeg het dan voorzichtig weg.

 • Inktvlekken: Dep de vlek met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol of een inktverwijderaar. Niet wrijven, want dit kan de vlek verder verspreiden.

 • Koffie- of theevlekken: Dep de vlek voorzichtig met een vochtige doek en een beetje mild reinigingsmiddel.

 1. Algemene onderhoudstips:

 • Bewaar je tas op een droge en geventileerde plaats om schimmelvorming te voorkomen.
 • Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vooral bij gekleurde tassen, om vervaging te minimaliseren.
 • Gebruik altijd een tasvulling of crêpepapier om de vorm van de tas te behouden als je hem niet gebruikt.
 • Gebruik beschermende sprays of coatings om je tas te beschermen tegen water en vuil.

Conclusie:

Het reinigen van tassen hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met de juiste kennis en zorg kun je ervoor zorgen dat je tas er altijd als nieuw uitziet. Door regelmatig onderhoud en het opvolgen van de genoemde tips, kun je de levensduur van je favoriete tassen aanzienlijk verlengen en ze in perfecte staat houden. Dus wees lief voor je tassen en geniet van hun schoonheid en functionaliteit voor vele jaren!