This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

Powervrouw Fancy van de Vorst

Powervrouw Fancy van de Vorst

Powervrouw Fancy van de Vorst

Een warme vrouw die graag mensen verder helpt. Iemand die oprecht geïnteresseerd is in iemands verhaal en die dicht bij zichzelf staat. Dat is in mijn ogen de perfecte manier om Fancy van de Vorst te omschrijven. Een bijzonder interview waarin ik geraakt werd door haar missie om andere mensen verder te helpen, ook werd ik geraakt door haar oprechtheid. Een vrouw waarbij je je muur laat vallen door haar fijne karakter, bij Fancy kun je jezelf zijn. Vrienden zouden haar omschrijven als: “Enthousiast, serieus, gek van mode en een enorm familiemens”. Niets is deze Eindhovense powervrouw te gek! 

Geboren in Eindhoven en voor je rechtenstudie naar Maastricht verhuisd. Je begon je carrière bij ‘Vereniging Eigen Huis’ in Amersfoort, maar toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ben je weer terug naar Brabant verhuisd. Daar volgde een indrukwekkend carrière pad met als rode draad: ‘Verbinden’.  
Wat heeft jou gemaakt tot de (zaken-)vrouw die je vandaag de dag bent? 

Als vrouw en mens moet je dicht bij jezelf blijven en sterk in je schoenen staan. In het begin van mijn carrière wilde ik mezelf iets meer aanpassen, omdat ik nog jong en onervaren was. Ik zorgde er wel altijd voor dat ik qua voorbereiding, kleding en uiterlijke verschijningsvorm, goed voor de dag kwam. Dat gaf me dan een zeker gevoel. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat het belangrijk is om echt jezelf te zijn, dan ben je het meest krachtig.  

Daarnaast ligt mijn kennis op verschillende vlakken, strategisch, beleidsmatig, juridisch, overheid en bedrijfsleven ken ik goed. Wat mij in mijn werk het meest geholpen heeft, is dat ik verschillende talen spreek. Dan bedoel ik niet Frans, Nederlands, Engels, maar dan bedoel ik dat ik de taal van de ondernemer, de wethouder, grote corporate en startups spreek. De zakelijke taal, wetenschappelijke taal, onderwijstaal, technische, creatieve en gemeentelijke taal. Met mijn werk wil ik mensen verbinden en niet iedereen spreekt dezelfde “taal”. Ik kan mensen inzicht geven in wat de context is van een bepaald vraagstuk en welke taal daarbij hoort.  

Je hebt verschillende mooie grote nominaties gehad met als kers op de taart: ‘Inspiring 50’. Welke factoren zou jij doorslaggevend noemen voor jouw carrière?   

Een doorslaggevende factor voor mij is dat het maatschappelijk relevant moet zijn. Dat ik daaraan kan bijdragen en verschil kan maken. Dat is echt mijn drijfveer. Als één van die elementen er niet in zit, dan is er voor mij geen uitdaging. In het begin van mijn carrière ging dat onbewust, maar gaandeweg is dat de rode draad geweest. Het geeft mij dat vonkje om door te gaan. Als ik ergens voor ga lopen, loop ik er heel hard voor. Mensen die dat herkennen, helpen daarop verder. Het netwerk van mensen dat van daaruit is ontstaan, is nog steeds heel krachtig en mede doorslaggevend voor mijn carrière.  

Hoe ga jij om met moeilijkheden op je werk?

Zoals eerder gezegd is voor mij maatschappelijk belang heel belangrijk. Wanneer ik in een team zit met mensen die niet op de inhoud zitten, maar alleen in het eigen belang acteren, vind ik dat lastig. Soms moet ik hiermee dealen, omdat deze persoon bijvoorbeeld mijn teammanager is. Ik ben niet iemand die gemakkelijk de confrontatie aangaat met mensen, dan laveer ik eromheen. Ik blijf vriendelijk en geïnteresseerd. Dit kost mij wel energie, maar ik doe liever geen afbreuk aan mensen en houd graag de sfeer goed. Je kracht is ook vaak je zwakte. Mijn kracht is verbinden, oprecht het beste met mensen voor hebben en daar ligt dan ook direct mijn zwakte. Soms wil ik dat te graag. Wat mij dan helpt is gelijkgestemde mensen om me heen hebben waar ik energie van krijg. Dat hoeven niet altijd mensen van het werk te zijn. Zo krijg ik ook veel energie van mijn lieve man, twee prachtige kinderen en heel veel vrienden.  

Fancy van de Vorst

Wat is er voor jou nodig om vrouwen te supporten in het zakenleven? 

Het belangrijkste is dat vrouwen elkaar zo goed mogelijk proberen te helpen. Dat vrouwen elkaar helpen als ambassadeur. Mijn tip is dan ook: “Zeg tegen jezelf dat je minstens 1 vrouw per jaar verder helpt! Zorg ervoor dat wanneer de kans zich voor doet, je haar naam eens laat vallen, dat je haar (ongevraagd) advies geeft als je wat leuks hoort of dat je haar mee uitnodigt naar een relevante bijeenkomst.” Ik geloof dat vrouwen elkaar meer kunnen helpen om onze dromen waar te maken. Als je een krachtige vrouw ziet waar je tegen op kijkt en je twijfelt of je op haar af moet stappen: “Gewoon altijd doen!” Zo’n vrouw herkent vaak heel goed wat jij wilt bespreken. Zij heeft zelf waarschijnlijk ook in die positie of situatie gezeten. Een ander belangrijk advies ben zichtbaar als de gelegenheid zich voor doet. Vrouwen zijn vaak wat bescheidener en hoeven vanuit zichzelf vaak niet op de voorgrond te staan. Ik heb zelf ooit zo’n moment laten gaan bij een groot nationaal programma met meerdere CEO’s, overheid en directeuren innovatie en venturing waar ik verantwoordelijk voor was. Achteraf dacht ik: “Waarom heb ik het podium niet gepakt? Zelf wist ik het beste de inhoud en de hobbels op de weg naar realisatie. ” Ik denk dat het toch bescheidenheid was, anderen het podium willen gunnen, er niet genoeg bewust van geweest zijn om het moment te pakken. Toen heb ik wel geleerd om scherper hierop te zijn.  

Welk advies zou jij je 18-jarige zelf geven? 

Neem 1x in de week een half uur de tijd om echt stil te staan bij wat je zelf wilt en niet bij wat anderen van je verwachten. Zo voorkom je dat je heel goed wordt in iets waar je misschien (op den duur) wat minder gelukkig van wordt. Ook al heb je dit in de eerste jaren van je studie en carrière niet altijd direct in de gaten, omdat je veel complimenten krijgt voor iets waar je je inmiddels goed in hebt ontwikkeld, maar waar wellicht toch minder je hart ligt. Een vraag die mij hierbij helpt: Streelt het mijn hart of mijn ego? Ik wil gaan voor waar mijn hart ligt.  

Wat betekent voor jou het woord: Powervrouw? 

Voor mij is een powervrouw een vrouw die gaat voor het algemeen belang en die dat doet vanuit haar eigen kracht. Zij is zichzelf en helpt andere mensen mee vooruit.  

Met onze tassen helpen wij vrouwen om in een oogopslag alles te vinden in hun tas. Wij willen een einde maken aan de chaos in de tas van een vrouw. Hoe ziet jouw tas er van binnenuit en wat zijn dingen die je altijd in je tas hebt?  

Mijn tas is altijd een chaos. Er zitten een paar vakken in en dan neem ik me voor: “Dit vakje ga ik hiervoor gebruiken en dit daarvoor”, maar dat werkt niet. Ik heb geen overzicht, alles valt onder in mijn tas. Vervolgens denk ik er niet meer aan en ben ik spullen kwijt. De Sylvie tas komt voor mij dan ook echt als geroepen! Overzichtelijk met meerdere aparte kleine en grote vakken die je af kunt sluiten. Wat niet in mijn tas mag ontbreken is mijn telefoon, laptop, pennen en de daarbij behorende schrijfblokjes. Ik heb altijd pepermuntjes bij me en een reserve panty. De panty heb ik in de afgelopen jaren nog niet gebruikt, maar je weet maar nooit! Je zult net op een belangrijke afspraak aankomen en dan gaat je panty kapot. Nee, ik ben altijd goed voorbereid en de Sylvie tas helpt me om nog beter voor de dag te komen.