This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

Waarom wordt er chroom gebruikt in leer?

Waarom wordt er chroom gebruikt in leer?

Wij deden onderzoek waarom er nog chroom gebruikt wordt in leer

Het is een zichtbare trend dat de mode industrie steeds meer leer wil zonder chroom. Maar waarom is dat eigenlijk? De nadelen bespreken we in een andere blog. In deze blog willen we de overwegingen bespreken, waarom er bij veel looi methodes gelooid wordt met chroom. Er zijn verschillende looi methodes die chroom vrij zijn, zoals pineapple leather, mushroom leather, apple leather, vegan leather en Zeolgy-Leather. Bij bijna al deze looi methodes, met uitzondering van Zeology-Leather, veranderd de textuur en kwaliteit van het leer. Een chroom-gelooid leren tas heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere leersoorten. Hier zijn vijf voordelen van een chroom-gelooid leren tas:

Leer

1. Soepelheid en flexibiliteit:

Chroom-gelooid leer staat bekend om zijn soepelheid en flexibiliteit. Dit type leer is gemakkelijk te buigen en te vormen, waardoor het ideaal is voor het maken van tassen met ingewikkelde ontwerpen en verschillende vakken.

2. Duurzaamheid:

Chroom-gelooid leer is bestand tegen slijtage en gaat daarom langer mee. 

Het heeft een hogere weerstand tegen water en andere elementen, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik en voor verschillende weersomstandigheden.

3. Snellere productie:

Het chroom-looiproces is relatief snel in vergelijking met andere looimethoden.

Hierdoor kunnen leerfabrikanten tassen efficiënter produceren en in grotere hoeveelheden.

4. Kleurvariatie:

Chroom-gelooid leer kan in een breed scala aan kleuren worden geverfd, waardoor ontwerpers veel creatieve vrijheid hebben bij het maken van verschillende stijlen en ontwerpen van tassen.

5. Zacht oppervlak:

Chroom-gelooid leer heeft meestal een glad en zacht oppervlak, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die op zoek zijn naar een luxe uitstraling en comfortabele tas.

Be Aware

Hoewel er veel voordelen zijn aan het gebruik van chroom-gelooid leer, is het ook belangrijk om op te merken dat het looiproces chemicaliën gebruikt, zoals chroomzouten, die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Daarom is het essentieel om te kiezen voor leer dat is vervaardigd volgens milieuvriendelijke en ethische productiemethoden.

Conclusie

Helaas is het zo dat leer dat gelooid is met chroom, voor de look&feel en de kwaliteit van het leer de meeste voordelen heeft. Maar de gevolgen op mens en milieu zijn groot, wanneer we praten over chroom gelooid leer. Het is bij slechts één looi methode gelukt om geen chroom te gebruiken, maar wel de suprieure kwaliteit van het leer te behouden. Dat is het revolutionaire Zeology-Leather. Wil je meer weten over Zeology-Leather? Klik dan hier. 

Wil je meer weten over de nadelen van chroom gelooid leer? Klik dan hier.