This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

Opzij x Ted Louise: Hoe Liz van der Putten duurzame leren tassen maakt

Opzij en Ted Louise

Klik hier om ons artikel in de Opzij te lezen!

Hoe Liz van der Putten duurzame leren tassen maakt

De Nederlandse Liz van der Putten maakt tassen voor vrouwen van een speciaal soort leer dat minder belastend is voor het milieu en de mensen die ermee werken. 

Al van jongs af aan is Liz geïnteresseerd in mode. “Als klein meisje zat ik naast mijn oma achter de naaimachine en keek ik hoe ze met de mooiste materialen de mooiste jurken en jasjes voor ons maakte. Ze was altijd erg gepassioneerd en gedreven voor haar kleinkinderen en ze inspireerde me met haar gevoel voor stijl.”

Jaren later heeft Liz een tassenmerk opgezet met momenteel drie tassen in de collectie: the Christina, the Jordan en the Sylvie. De tassen onderscheiden zich door de overzichtelijke binnenkant. “Tijdens mijn baan als inkoper in de mode reisde ik veel naar het buitenland. Mijn tas was altijd een chaos en ik was continu op zoek naar mijn portemonnee, telefoon, paspoort of instapkaart. Ik dacht: Dit kan beter!” En met deze gedachte i haar achterhoofd, ontwierp ze de tassen.

Duurzaam leer
Ted Louise is het enige merk wereldwijd dat uitsluitend gebruikmaakt van het zogeheten Zeology-Leather. Dit leer is vrij van chroom, zwarte metalen, aldehyde en het is circulair. Dit betekent dat de aarde het kan opnemen in 90 dagen, zonder dat het daarmee belast wordt. Het Zeology won vorig jaar de Green Product Award voor innovatie en sustainability. Het leer is zo duurzaam, dat het wordt gezien als een product dat een revolutionaire verandering in de leerindustrie teweegbrengt kan brengen. Door het gebruik van Zeology-Leather maakt Ted Louise dus een grote stap in het minderen van de CO2-afdruk.

Verhaal
De ambitie van Liz is om met Ted Louise wereldwijd bekend te worden. “Als vrouwen eenmaal onze tassen kennen, ben ik ervan overtuigd dat we ze op grote schaal gaan verkopen, vooral door ons verhaal.”