This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

De Ondernemer x Ted Louise: Liz wil de wereld veroveren met haar duurzame tassen: crowdfunding voor nieuwe modellen

De Ondernemer x Ted Louise: Liz wil de wereld veroveren met haar duurzame tassen: crowdfunding voor nieuwe modellen

Lees hier ons verhaal in de ondernemer!

Liz wil de wereld veroveren met haar duurzame tassen: crowdfunding voor nieuwe modellen

De eerste dag dat ze live ging met haar webshop had Liz van der Putten al direct dertig bestellingen binnen. Een mooi begin. Na enkele weken sloeg de schrik echter toe: ze kwam erachter dat haar eerste order van 450 tassen een productiefout bevatte. De hele productie moest opnieuw.

Anke Derkse 31 maart 2023

Ted Louise tas vrouw pumps

Het doel voor dit jaar is dat Ted Louise bij vijftien fysieke winkels in Nederland gaat aanhaken.Foto: Ted Louise

Aan damestassen geen gebrek in de wereld, zou je zeggen. Tóch vond Liz van der Putten (31) dat er nog één aan ontbrak: die van haar. ,,Ik miste een tas waarin iedere vrouw onmiddellijk terugvindt wat ze zoekt.” In 2019 startte ze haar tassenlabel Ted Louise. Ze kocht het boek Ondernemen voor dummies en pikte daaruit het advies om te gaan praten met heel veel ondernemers over hun successen én tegenslagen. Tegelijkertijd ging ze haar ondernemingsplan schrijven.

Tijdens één van haar gesprekken met een ondernemer, zei deze na tien minuten ‘genoeg over mij nu, laten we het eens over jou en jouw plannen hebben’. Deze voormalige ceo van een grote onderneming én Ondernemer van het Jaar las haar op dertig kantjes volgeschreven ondernemingsplan met interesse en stuurde haar vervolgens met een opdracht terug naar de tekentafel. Resultaat was een ondernemingsplan van niet minder dan negentig pagina’s. Daarmee ging ze terug naar de man die het, samen met zijn zakenpartner, aandurfde om een investering van enkele tonnen te verstrekken. Ted Louise kon van start.

''Het lettertype in ‘capital’ en ‘headlines’ dat ik koos, straalt uit welke doelgroep ik wil bereiken: de vrouw die bovenaan staat en alles aankan''

Liz van der Putten, oprichter Ted Louise

Lees ook: Lente (16) scoort met eigen webshop LenteTheLabel: 'Heb er al een VanMoof fiets van kunnen kopen'

Ondernemingsplan tot in de puntjes

Liz: ,,Ik heb echt álles onderzocht en een heel uitgebreid marketinghoofdstuk geschreven. Ik deed een klantsafari en maakte een klantenprofiel. Voor dat laatste heb ik heel veel verschillende eigenschappen beschreven, zoals welke muziek vindt mijn klant mooi, welk parfum gebruikt ze, wat is haar smaak op het gebied van kleding, schoenen, lifestyle, enzovoort. In het onderzoek naar mijn concurrenten ben ik alles van hen tot op detail gaan ontleden. Voor mijn huisstijl heb ik goed nagedacht over welke kleuren en welk lettertype er bij mijn label passen. Het lettertype in ‘capital’ en ‘headlines’ dat ik koos, straalt uit welke doelgroep ik wil bereiken: de vrouw die bovenaan staat en alles aankan.”

Niets leek de lancering van het label nog in de weg te staan, totdat bleek dat de naam die Liz voor haar tassenlabel had bedacht al bestond. Daarop is ze met een stel vriendinnen gaan brainstormen en is de naam Ted Louise eruit gerold. ,,Ted staat voor ‘voortvarend’ en Louise betekent ‘strijder om de buit’. Wij maken tassen voor en door sterke vrouwen, waarmee je altijd georganiseerd voor de dag komt.”

''Ik adem het, ik droom het. Ik mag pas stoppen als dit groot is geworden. Mijn motto is dan ook ‘Go Big or Go Home’''

Liz van der Putten, oprichter Ted Louise

Ted Louise wil wereldwijd marktleider worden: ‘Go Big or Go Home’

De teleurstelling was groot toen na korte tijd bleek dat de leverancier een productiefout had gemaakt. ,,Ik had al veel klanten die een tas hadden besteld, de feestdagen kwamen eraan en ik had niets!” Samen met de mensen die haar ondersteunen met de marketing en social media is Liz al hun processen gaan doornemen en hebben ze een flinke verbeterslag kunnen maken. Ze analyseerden de bezoeken aan hun website en hun online advertenties op wat wel en niet werkte.

,,Mijn investeerders bleven gelukkig in me geloven, omdat ze zagen dat de fout niet bij mij lag. Ik heb in die periode wel geleerd wat ‘bloed, zweet en tranen’ zijn. Verder weet ik inmiddels dat een rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe is. Daar heb ik nu veel profijt van.” Liz gelooft met heel haar wezen in haar product: ,,Ik adem het, ik droom het. Ik mag pas stoppen als dit groot is geworden. Mijn motto is dan ook ‘Go Big or Go Home’.”

Ted Louise portret

Liz wil met haar Ted Louise-tassen wereldwijd bekend worden. Foto: Ted Louise

Revolutionair Zeology-Leather leerlooien zonder schadelijke chemicaliën

De ambitie van Liz is om met Ted Louise wereldwijd bekend te worden. Om te beginnen wil ze door middel van publicaties in grote magazines en samenwerkingen met invloedrijke mensen de naamsbekendheid in Nederland vergroten. Zo heeft ze onlangs Marguerite Soeteman-Reijnen, voorzitter van de Raad van Advies van SER Topvrouwen, aan zich weten te binden.

,,Als vrouwen eenmaal onze tassen kennen, ben ik er van overtuigd dat we ze op grote schaal gaan verkopen, vooral door ons verhaal. De tassen van Ted Louise zijn niet alleen bijzonder door de vormgeving, maar vooral doordat wij de revolutionaire leerlooi-methode van Zeology-Leather hebben omarmd. Het leer van onze tassen wordt zonder schadelijke chemicaliën gelooid. Zeology-Leather is een Nederlands product en wordt op al onze producten honderd procent toegepast. Daarin zijn we uniek in de wereld. En daarmee verkleinen wij onze wereldwijde CO2-footprint substantieel.”

Tas binnenzijde

Ted Louise wil groeien, meer omzet; maar zeker niet elk jaar met nieuwe modellen. Op dit moment zijn er drie modellen. Voor twee daarvan zijn ze een crowdfunding gestart via Kickstarter. Liz wil met de keuze voor dit Amerikaanse crowdfundingplatform de naamsbekendheid van Ted Louise wereldwijd een boost geven. Naast de uitbreiding met nog twee nieuwe modellen, is het doel voor dit jaar dat Ted Louise bij vijftien fysieke winkels in Nederland gaat aanhaken.