This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Gratis verzending boven €100,-

Elegant, functioneel en duurzaam

Mens- en milieuvriendelijk Zeology-Leather

De grootste voordelen van een leren tas

Cognac leren tas

Dit zijn de drie grootste voordelen van een leren tas.

Opzoek naar een nieuwe aanwinst voor in je collectie. Wordt het een mooie leren handtas of een nep leren handtas? Waarom zou je gaan voor een leren tas? Wij helpen je bij het kiezen. Eerst kort de basics van kunstleer of leer. 

Leer

Leer wordt gemaakt van de huid van bijvoorbeeld een koe of schaap. Het is een uniek en veelzijdig materiaal met specifieke eigenschappen. Iedere huid is anders door de unieke vezelstructuur van de huid.  

 
Kunstleer


Kunstleer, imitatieleer, vegan leer of nep leer. Er zijn verschillende benamingen voor kunstleer. Het is een synthetisch materiaal dat wordt aangebracht op een stuk textiel. Met kunstleer proberen ze de natuurlijke eigenschappen van leer te imiteren. Er wordt een tekening of structuur ingedrukt wordt, zodat het qua uiterlijk lijkt op leer.   

Nu we het verschil helder hebben tussen leer en kunstleer, hebben wij de drie belangrijkste voordelen van leer op een rijtje gezet.  

 

1. Leer is een duurzaam materiaal ten opzichte van kunstleer 

 
Al eeuwenlang maakt de mens gebruik van leer. Tegenwoordig is het zo dat wanneer we een koe of schaap slachten voor het vlees, we het leer gebruiken om luxeproducten te maken. Als we dat niet zouden doen, zouden we de huiden weggooien. Dat maakt het al duurzaam op zich. 
 
Kunstleer is gemaakt van synthetisch materiaal dat voor een groot deel wordt gemaakt van plastic. De grondstoffen worden gewonnen uit aardolie, wat betekent dat het minder duurzaam is. 

2. Leer is stevig materiaal  

Iedere leersoort heeft zijn eigen voordelen, maar een van de kenmerken van leer is de sterke structuur. Leer is daardoor minder gevoelig voor slijtage en dat zorgt ervoor dat je tas langer meegaat. 

Doordat kunstleer gemaakt wordt van synthetische materialen is het een stuk gevoeliger voor slijtage. 

3. Leer heeft een langere levensduur 

Een leren tas kan, wanneer je hem goed onderhoudt, jaren meegaan. Het leer wordt na verloop van tijd soepeler en elastischer. Wanneer dit gebeurt spreken de kenners dat “het leer gaat leven.” Wanneer je een leren tas goed onderhoudt, gaat hij ten opzichte van een synthetische tas, jaren mee. Een investering voor de lange termijn dus! 

Wanneer je gaat voor een leren tas, kies je dus, wanneer je hem goed verzorgd, voor een partner in crime die je jarenlang kan voorzien van een onuitwisbare indruk.