This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Gratis verzending boven €100,-

Elegant, functioneel en duurzaam

Mens- en milieuvriendelijk Zeology-Leather

Doe jij met ons mee?

Ted Louise is op een missie: Een revolutionaire verandering teweegbrengen in de leerindustrie

Bij Ted Louise zijn we altijd op zoek naar manieren om onze producten te verbeteren en het is duidelijk dat er iets moet veranderen in de leerindustrie.

We ontdekten een manier die revolutionair en zo compleet nieuw is, dat we het eerste leren tassenmerk in Europa zijn dat een complete collectie maakt met dit leer. Het heet Zeology-Leather! Zeology-Leather is leer gelooid met Zeology, een baanbrekend looimiddel op basis van zeolieten en vrij van chroom, aldehyde en zware metalen. Zeology-Leather is echt, natuurlijk leer dat vrij is van schadelijke stoffen en bestaat uit circulaire chemie. Hierdoor is het leer in je schoen, tas of fauteuil composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Je kunt het zelfs teruggeven aan de aarde.

Het is tijd voor een revolutie.

Bekijk de video.

Maak kennis met de laatste revolutie in de leer industrie

Zeology-Leather: Het meest milieuvriendelijke leer ooit

Voor we vertellen wat Zeology-Leather is, moeten we wat uitleggen over leer. Op zich is leer van oorsprong een duurzaam product, omdat het een bijproduct is van de vleesindustrie. Als we de leren huiden niet zouden gebruiken, zouden ze hoogstwaarschijnlijk op een stortplaats belanden. Helaas zijn niet alle reguliere leerlooi methoden niet erg milieu- en mensvriendelijk. Maar wist je dat we door het gebruik van de juiste chemicaliën circulair en composteerbaar leer kunnen maken. Dit betekent dat u uw lederen producten terug kunt geven aan de aarde! Ja, u leest het goed. Dit was iets waar we jaren geleden alleen maar van konden dromen. En hoe is dit mogelijk? Zeology-Leather maakt dit mogelijk.

Door de juiste materialen te gebruiken en verbeteringen aan te brengen in het proces zetten we enorme stappen in het minimaliseren van onze voetafdruk

Meer lezen over Zeology-Leather? Klik dan hier om meer te lezen over dit prachtige product.