This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Gratis verzending boven €100,-

Elegant, functioneel en duurzaam

Mens- en milieuvriendelijk Zeology-Leather

Hoe reinig je, je leren tas het beste?

Leren dames tas TedLouise

Met deze tips reinig je, je leren tas het beste!

Je leren handtas schoonmaken?  Dit is wat je moet weten om je lerenhandtas het beste schoon te maken. Onze tas gaat overal mee naartoe en dat betekent ook dat hij vies kan worden. Wij vertellen je de beste manier om je lederen handtas te reinigen. 

Kan ik mijn leren handtas wassen? 

Een veelvoorkomende vraag is: “Kan ik mijn leren tas in de wasmachine wassen?” Het antwoord daarop is: Nee. Wanneer een leren tas in aanraking komt met grote hoeveelheid water en weer opdroogt is de kans groot dat hij zijn natuurlijke veerkracht verliest en stug gaat aanvoelen.  
Is je tas toch nat geworden? Dan adviseren wij om de tas droog te deppen met een schone handdoek. Hang de tas daarna aan een kleerhanger om te drogen op kamertemperatuur. Niet bij een verwarming. 

Hoe maak ik de buitenkant schoon? 

Voordat je de tas in gebruik neemt, spuit hem eerst in met een waterdichte leer spray. Deze spray reinigt en voedt het leer en zorgt voor een lichte bescherming. Maar naar verloop van tijd ontkom je er niet aan dat er vlekken op je tas komen.  

Je kan een lerentas het beste reinigen met een droge doek. Mocht dat niet werken, gebruik dan een droge borstel om de viezigheid te verwijderen. Als dat niet helpt probeer dan een doek een klein beetje vochtig te maken en wrijf over de vlek, maar let hierbij op dat de tas niet te nat wordt.  
Als het om een suède tas gaat, dan kun je bij een schoenmaker een suède borstel met reinigingsmiddel kopen om de suède tas te reinigen.  


De binnenkant schoonmaken 

De binnenkant is wat gemakkelijker dan de buitenkant. Zorg bij het schoonmaken van de binnenkant dat je de tas helemaal hebt leeggemaakt en zet alle vakjes/ritsjes open. Wanneer je dat hebt gedaan, houd je tas dan op zijn kop boven de prullenbak. Als alles eruit is, haal dan de overige resten weg met een plakbandje.  

En zo kan jij het langst genieten van je prachtige Ted Louise tas!