This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Gratis verzending boven €100,-

Elegant, functioneel en duurzaam

Mens- en milieuvriendelijk Zeology-Leather

Laptoptassen versus schoudertassen: wat is geschikt voor jou?

Ted Louise laptop bag

Wat is het verschil tussen een schoudertas en een laptoptas?

Als een rugzak niet je stijl is of je liever iets kleiners wilt, hoe kies je dan wat het beste is om je apparaten te beschermen? Kies je voor een duurzame leren schoudertas of een slanke, zwarte laptoptas? Elke draagtas heeft zijn voor- en nadelen. Je moet nadenken over je levensstijl, hoe je van naar je werk reist, en wat voor jou het handigst is. We hebben geprobeerd de keuze voor jou makkelijker te maken door een lijst samen te stellen met de voordelen van schoudertassen en laptoptassen. 

De gestroomlijnde aanpak

Eén aspect dat schoudertassen en laptoptassen gemeen hebben is een gestroomlijnd ontwerp. Ze nemen minder ruimte in dan een rugzak en kunnen gemakkelijk in een opberg vak in de bus of trein worden geschoven. Dat geldt ook voor je kantoor op het werk. Als je de neiging hebt om je tas vol te proppen met spullen die je niet nodig hebt, kan een slanke schoudertas of laptoptas ervoor zorgen dat je niet met te veel (onnodige) spullen hoeft te dragen.

Opbergruimte

Als opbergruimte essentieel is, dan past een schoudertas misschien beter bij je dan bijvoorbeeld een laptopsleeve. Een zwarte laptophoes ziet er netjes en opgeruimd uit, maar biedt niet veel extra ruimte. In een traditionele hoes passen de meeste laptops, maar dat is het dan ook wel zo'n beetje. Bedenk dat een sleeve een beetje lijkt op een moderne portfolio. Het is een meer verfijnd soort etui, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de sleeve die je kiest geschikt is voor je laptop met ruimte om te klikken of dicht te ritsen. In veel gevallen kan er ook een map of notitieblok in de hoes passen. Een laptoptas daarentegen heeft één of twee compartimenten voor je computer, je mobiele apparaten en alle boeken, notitieboekjes of bestanden die je nodig hebt.

Laptoptas dames Ted Louise

Algemene bescherming

Om je laptop veilig te houden, wil je dat hij tijdens het vervoer goed beschermd is. De meeste rugzakken en schoudertassen hebben een ruime vulling in de compartimenten. Vaak beschermt zowel de vulling als stof je laptop tegen stoten of schokken. Laptoptassen bieden daarentegen nog meer bescherming omdat ze een speciaal laptop compartiment hebben die zo zijn ontworpen dat ze precies om de laptop passen.

Over Ted Louise

Ted Louise beschikt over zowel schoudertassen als laptoptassen in verschillende kleuren en afwerkingen. Ted Louise staat voor een georganiseerde tas met leer van de hoogste kwaliteit: full grain leer. De tassen zijn elegant, gedurfd en hebben een classy look met een fashion twist. Het zit 'm in de details!