This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Gratis verzending boven €100,-

Elegant, functioneel en duurzaam

Mens- en milieuvriendelijk Zeology-Leather

Waterdichte Leren Pracht: Omarm de Elementen met Stijl

Leren tas waterdicht

Lees hier of een leren tas nu waterdicht is.

Over het algemeen zijn de meeste leren tassen niet van nature waterdicht. Echt leer kan water absorberen en beschadigd raken als het wordt blootgesteld aan vocht. Er zijn echter verschillende manieren om een leren tas waterafstotend te maken:

1. Waterafstotende sprays:

Er zijn sprays op de markt die speciaal zijn ontworpen om leer waterafstotend te maken. Deze sprays creëren een beschermende laag over het leer zonder de textuur te veranderen.

2. Leerconditioners:

Door het leer regelmatig te conditioneren met speciale leerconditioners, kan de waterbestendigheid toenemen. Conditioners houden het leer zacht, soepel en verminderen de kans op waterabsorptie.

3. Bijenwas of speciale wassen:

Sommige mensen gebruiken bijenwas of speciale lederwas om een beschermende laag over het leer te creëren. Hierdoor wordt het leer minder vatbaar voor vocht.

4. Vermijd blootstelling aan water:

Hoewel het bovenstaande methoden kunnen helpen bij het verminderen van waterabsorptie, is de beste manier om je leren tas te beschermen tegen waterblootstelling simpelweg om deze uit de buurt van regen, plassen en andere vochtige omgevingen te houden.

Het is echter belangrijk op te merken dat zelfs met deze maatregelen het leer niet 100% waterdicht zal zijn. Als je een tas nodig hebt die absoluut waterdicht is, kun je overwegen om een tas te kopen die specifiek is ontworpen voor die eigenschap, zoals een tas gemaakt van waterdichte synthetische materialen.