This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

TED LOUISE PIONIERT MET CIRCULAIRE EN COMPOSTEERBARE LEREN TASSENCOLLECTIE

TED LOUISE PIONIERT MET CIRCULAIRE EN COMPOSTEERBARE LEREN TASSENCOLLECTIE

Met haar nieuwe, duurzame tassencollectie schudt tassenmerk Ted Louise de Nederlandse modemarkt wakker. De collectie is gemaakt van Zeology-Leather, een circulair en composteerbaar materiaal. Ted Louise is het eerste tassenmerk in Europa dat gebruik maakt van Zeology-Leather en geeft hiermee invulling aan haar ambitie om tassen te ontwerpen en te maken die niet alleen elegant en georganiseerd zijn, maar ook beter voor onze planeet.

De tassencollectie is vanaf oktober 2022 verkrijgbaar via tedlouise.com  

Samenwerken voor verandering

De verduurzaming van de nieuwe Ted Louise collectie is het resultaat van een ketenbrede samenwerking tussen Nera, onderdeel van Royal Smit & Zoon, Leather Working Group Gold certificeerde looierijen en het merk Ted Louise. Alleen als alle partijen in de keten samenwerken, kun je echt het verschil maken, weet ook Pim Wilgenburg, Venture Manager van Nera: ‘Wij willen graag een partner zijn om de duurzame wensen van een merk te verbinden met de mogelijkheden in leerproductie. Met ons innovatieve looimiddel Zeology leggen we de basis voor een echt duurzaam materiaal voor bewuste merken zoals Ted Louise.’ Eerder gebruikten PUMA en Anya Hindmarch Zeology leer voor hun composteerbare producten.

Leer, een natuurlijk en duurzaam materiaal

Leer is een duurzaam, sterk en natuurlijk materiaal. Bovendien is leer een restproduct van de vlees- en zuivelindustrie. Gebruiken we het niet, dan wordt het weggegooid. Door gebruik te maken van verantwoorde chemicaliën past leer bovendien in een circulaire economie. ‘Mijn hart klopt sneller van een mooie leren tas. En van de natuur. Om nu deze collectie te ontwerpen en produceren die nog beter is voor onze planeet, is de verandering die we willen maken. En een stijgende lijn die we willen voortzetten’, aldus CEO en oprichtster Liz van der Putten.

Georganiseerd, elegant en stijlvol. Gemaakt voor sterke vrouwen, door sterke vrouwen. Dat is het Nederlandse merk Ted Louise voor staat. Voor onze Instagram & Facebook kijk naar: tedlouise.official