This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

Welke tas draag je bij welke gelegenheid?

Welke tas draag je bij welke gelegenheid?

Lees hier welke tas je draagt bij welke gelegenheid!

Ons is ooit gezegd: “ You can tell if a woman is cared for not by her clothes, but by her accessoires.” We couldn’t agree more! Een mooie outfit score is niet zo lastig. Je koopt de hele set zoals gepresenteerd in een winkel. Wil je laten zien dat je echt oog voor detail hebt? Zorg dan dat je accessoires on point zijn. Dat betekent voor tassen: Welke tas past bij welke gelegenheid? Lees hier de ongeschreven regels per model tas.

 First things first: Welke verschillende tassen zijn er allemaal? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Clutch

  ook wel clutchbag genoemd, een kleine handzame tas met soms een bandje om de pols

 • Crossbody 

  een tas die je kruislings of langs je zij kan dragen

 • Handtas 

  een midden grote tas met een kort hengsel, draag je aan de hand of onderarm
 • Schoudertas

  De tas die je over je schouder draagt

Goed als dit duidelijk is, kunnen we het hebben over welke tas past bij welke gelegenheid.

Vrouwelijk en chic: de clutch

Ga je naar een feest met een mooie jurk of jumpsuit en pumps? Dan is een clutch je perfecte metgezel. Een clutch draag je niet vaak in het dagelijks leven en is daarom de kers op de taart voor je feestelijke outfit. Soms met een bandje om de pols en zelfs een beugel waar je, je vingers doorheen kan doen. Met een clutch zie je er vrouwelijk en stijlvol uit. 

Handen vrij: de crossbody 

Een crossbodytas draag je kruislings of langs je zij. Het formaat van een crossbody kan erg uiteenlopen. Zo zijn de kleinere formaten perfect om je telefoon, make up & geld mee te nemen voor een avondje stappen. Met een slagje groter kan je overdag de stad door op zoek naar wat nieuws. De crossbody is subtiel, waardoor hij niet alle aandacht opeist zoals een grote tas doet. Hij maakt jouw outfit compleet. Wil je meer lezen over waarom een crossbody de perfect aanwinst is voor elke outfit? Klik dan hier

Crossbody kruislings of langs je zij

Alles bij de hand: de handtas 


Door het korte hengsel draag je de tas in de hand of aan de onderarm. De handtas is er in allerlei formaten en kleuren en is daarom geschikt voor alledaags gebruik en elke outfit. Ben je formeel gekleed, versterk je look dan met een zwarte of cognac handtas. Is je look meer casual? Ga dan voor een leuke kleur! Ben je opzoek naar een chique handtas, die je echt overal mee naartoe kan nemen? 

Casual en gemak: de schoudertas 

De schoudertas komt met een hengsel en die kan je dragen over, jawel, je schouder! Ook schoudertassen komen in vele verschillende formaten en vormen. Een kleine schoudertas kan je meenemen naar een lunch met vriendinnen. Een grote schoudertas is perfect voor een dagje winkelen, zodat je al je spullen erin kwijt kunt! Doordat de schoudertas ons in iedere situatie wel kan voorzien, mag deze niet ontbreken in je garderobe! Klik hier om een kijkje te nemen bij ons schoudertassen.