This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free Shipping above € 100,-

Elegant, organized and sustainable

People- and environment-friendly Zeology-Leather

De do en don'ts van het dragen van een crossbody tas!

Zwarte crossbodytas

Hoe draag je een crossbody tas?

Wij houden van een comebackverhaal, vooral als het gaat om iets waarover de meningen verdeeld zijn. Een goed voorbeeld: de crossbodytas. Deze tas, die een vaste waarde was in de stijl van de jaren 90, werd daarna vooral gedragen door toeristen en mode onbewuste types. Maar sinds enkele jaren is de crossbody tas niet meer weg te denken in de kast van elke van vrouw.

Dat komt omdat crossbodytassen niet alleen plotseling ‘ín’' zijn, ze zijn ook erg praktisch. Ze zijn een veel comfortabelere manier om je spullen te vervoeren, dan je sleutels, portemonnee en telefoon in de achterzak van je spijkerbroek te proppen. Verder zien ze er ook stijlvol uit als je ze goed weet te combineren en een perfecte compagnon voor je volgende business meeting!

              crossbody tas
Do: Gebruik de crossbody tas praktisch

Crossbodytassen zijn net zo geweldig voor wandelingen met de hond, als voor een zakenreis in het buitenland. Het maakt niet uit wat je leeftijd of gevoel voor stijl is, er is een reden waarom dit een van de meest nuttige items in je garderobe zal blijken te zijn. Ga voor een grotere tas als je er veel in kwijt wilt en een statement wilt maken, en kies voor een compacte, kleinere versie als je met weinig spullen reist.

Don’t: Draag ze bij alles wat te getailleerd is

Crossbodytassen kunnen het beste gedragen worden met een losser, meer ontspannen silhouet, bijvoorbeeld een uitlopende pantalon broek of oversized blouse. Je kunt de tas ook perfect combineren met wat meer casual kleding wanneer je bijvoorbeeld na werk een drankje gaat drinken met collega’s.


Do: Vind een crossbody die bij je stijl past

Je crossbodytas moet passen bij je garderobe en specifieke behoeften. Als je niet zo een opvallende kledingstijl hebt en niet wilt opvallen, ga dan voor iets donkers of neutraals - een tas in zwart of cognac doet het goed. Aan de andere kant, als je echt van streetwear houdt, zijn er talloze felle kleuren om uit te kiezen, zoals pastels of felrood. Met opvallende prints, zoals een monogram, maak je ook een grotere indruk.


Don’t: Styling over het hoofd zien

Het kan je outfit maken of breken. Er zijn een paar verschillende manieren om crossbodytassen te stylen. Je kunt ze over de voorkant dragen met de riem over één schouder, maar dat is minder praktisch. Een van de meest populaire en zorgeloze manieren om ze te dragen is kruislings over de schouder waarbij het tasgedeelte op de heup rust. Maar uiteindelijk ziet het er het beste uit en heb je er het meeste aan als je het draagt op de manier die jij het prettigst vindt!